Vēlēšanas tuvojas

Godīgi – neko nesaprotu, neesmu īsti iedziļinājusies nevienā partijā.

Vienkārši tas, ko es skaidri zinu, ir, ka nebalsošu ne par kādiem nacionālistiem. Mēs te ar krieviem esam dzīvojuši jau 20it gadus brīvā Latvijā un piepeši neviens krievs nepazudīs no šejienes. Ja gribēja visu radikalizēt, tad to vajadzēja darīt 1991ajā. Ja to nedarīja tad, tad tagad ir jāklusē un lēnā garā jāmēģina panākt, ka latviešu valodu labi zināt ir izdevīgāk nekā nezināt. Sākot jau ar bērnudārzu grupiņām, kur būtu abas valodas. Visiem būtu labi – gan krievu bērni iemācītos latviski, gan arī latviešu bērni kieviski zinātu labāk (krievu valodu zināt ar nav slikti, ja kas).

Un visus radikāļus – gan latviešu, gan krievu – vislabāk būtu vienkārši ignorēt. Un nevis piecirst kāju un teikt, ka “mēs piekāpsimies tad, kad piekāpsies viņi!” Pieaugt beidzot.

sandbox1Un mani tracina tā skatīšanās pagātnē – kas bija, kas nebija. Bija kā bija un ir kā ir. Vienīgais, ko mēs varam darīt, ir mainīt to, kas būs. Mums vajadzētu vienu partiju, kura norobežojas gan no krievu nacionāļiem, bet uzrunā krievu tautības vēlētājus (kaut vai krieviski) un otru partiju, kura savukārt norobežojas no laviešu nacionāļiem, un uzrunā latviešu vēlētājus (latviski). Protams, ideālā gadījumā tā būtu viena partija. Reālākajā – divas patijas, kuras spēj sastrādāties un, kurām ir līdzīga attieksme pret dažādām kultūras, sociālajām un ekonomiskajām vērtībām.

Un abu pušu jaunajiem (manas paaudzes un jaunākiem) nacionālistiem – atrast kādu smilšu kasti, kaut ko, kur novērst savu enerģiju pozitīvākā gultnē, nevis otras tautības nīšanā.

About sursurs

Velobraucēja, juriste, programmētāja, laivotāja, kalnu maniaks. Hardworking adrenalin-junkie. Mērķis -> kustība. :-) Priecājos.

Posted on May 14, 2013, in politika and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Atbildēt

Mani Putni

Par to kā IR, nevis kā JĀbūt

www.attiecibukonsultants.lv

Par un ap attiecībām

An Englishman in Latvia

The Observations of an Englisman Living in Latvia

Velomens

Veloceļojumi, velonometnes, velobraucieni

A. M.

If there is movement, there can be improvement..

Par skriešanu un citām svarīgām lietām

Svarīgi un nesvarīgi krikumi

Baskāju rūdas vīra neironu uzplaiksnījumi!

Kamēr Tu netrenējies, kaut kur pasaulē kāds trenējas. Kad Tu ar viņu sacentīsies, viņš uzvarēs..

sistēmanalīze

V.Karnītes blogs

MIERALAUKS

Reizēm man gribas kaut ko pateikt. Runāšana man palīdz domāt. Rakstīšana - atrast būtiskāko. Tāpēc šī ir satikšanās. Ar katru, kas te atnāk, un varbūt arī pašai ar sevi:)

SQL Server, datu bāzes

If there is movement, there can be improvement..

-- Palāta --

Cita pieeja